Of je nu een intensieve intervaltraining, lange duurloop of wedstrijd achter de rug hebt, je herstel kan wel wat extra aandacht gebruiken. Met een foamroller verlicht je de spanning in jouw spieren, waardoor je weer fit aan jouw volgende training begint.

Heb je last van gespannen en stijve spieren? Met een foamroller maak je jouw spieren los en versnel je het herstelproces. Door je spieren licht te prikkelen met een foamroller verhoog je namelijk de doorbloeding in je spieren. Een betere doorbloeding zorgt dat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar het spierweefsel gaan en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Maar een foamroller kun je ook gebruiken om je spieren op te warmen en te activeren vóór dat je gaat hardlopen.

Hoe gebruik je een foamroller?

Wil je spanningen en verklevingen losmaken, dan kun je het beste langzame bewegingen maken. Stuit je op een pijnlijk punt, houd de foamroller dan even stil voordat je verder rolt. Behandel ieder lichaamsdeel één tot drie minuten. Je kunt een foamroller ook inzetten om je spieren te activeren. Dan zijn snelle bewegingen het meest effectief. Zorg ervoor dat de beweging vloeiend blijft. Door wat meer kracht te zetten, versterk je bovendien je bindweefsel. Het beste resultaat boek je door je foamroller gedurende een langere periode minimaal drie keer per week (en het liefst dagelijks) te gebruiken.

Allerlei soorten en maten

Het assortiment van Blackroll bestaat uit foamrollers in allerlei soorten en maten, speciaal ontworpen voor specifieke lichaamsdelen. De Blackroll Standard is de klassieke foamroller zoals je hem waarschijnlijk kent. Hiermee kun je grotere spiergroepen losmaken, je bovenbenen bijvoorbeeld. Wil je gerichter te werk gaan? Dan is de Blackroll Mini ideaal. Gebruik hem om spanning in je voetzool te verlichten of je kuitspieren los te maken. Bij rugklachten kun je het beste kiezen voor de Blackroll Duoball of Blackroll Twin, met een uitsparing in het midden zodat je de wervelkolom ontziet.

Heb je behoefte aan meer tips en oefeningen? Check de website van Blackrol of download de app voor Android of Iphone.