1. Je trekt vanuit de ‘mesh’ kant in plaats van rechtstreeks aan het neopreen.
  2. Je trekt meestal over twee lagen tegelijkertijd waardoor je de trekkracht spreidt en dus het neopreen zoveel mogelijk ontziet en ontlast. Zo voorkom je beschadigingen.

Hoe trek je een wetsuit aan?

  1. Zorg dat je je nagels zo kort mogelijk geknipt hebt en dat je geen sieraden aan hebt tijdens het aandoen van een wetsuit.
  2. Verminder de wrijvingsweerstand door je voeten (en later ook je handen bij het aantrekken van de mouwen) in een dun plastic zakje te doen. Bijvoorbeeld een dun boterhamzakje. Gebruik nooit vaseline! Dit tast het neopreen aan. TIP: Gebruik Gear Aid Neo Slix voor het gemakkelijker aantrekken van je wetsuit.
  3. Zorg ervoor dat de pijpen van de wetsuit tot aan het kruis goed op hun plaats zitten voordat je begint aan je torso, de armen en de schouders. Als het kruis van de wetsuit net wat te laag blijft zitten creëer je onnodige rek op de lengteas van je torso met verhoogde weerstand in de schouderpartij als gevolg.
  4. Zorg ervoor dat je wetsuit goed in je okselholte zit en dat daar geen spanning op het materiaal staat (tussen schouder en pols). Juist op deze plaats wil je immers zo min mogelijk hinder en weerstand in je zwemslag.

Onderhoudstips

  • Spoel na gebruik je wetsuit af met kraanwater
  • Hang het daarna te drogen, maar nooit in direct zonlicht
  • Niet hangend opbergen zodat het niet uitrekt of zijn vorm verliest
  • Bij schade direct repareren, bij voorkeur met neopreenlijm die elastisch blijft

Op zoek naar een wetsuit?