Zorg goed voor je badkleding
Het vinden van de perfecte badkleding is moeilijk. Als je het juiste model gevonden hebt dan moet je ervoor zorgen dat het langer meegaat!

Het materiaal waar je badkleding van gemaakt is helpt om de vorm te behouden, beschermt tegen UV-stralen en zorgt voor chloorbestendigheid. Dit materiaal vertoont snel slijtage op het moment dat het niet goed onderhouden wordt.

Bovendien kan regelmatige blootstelling aan chloorwater, zon, zout en transpiratie ervoor zorgen dat je badkleding zijn kleur verliest en sneller slijt. Dus het is essentieel om op de juiste manier je badkleding te onderhouden zodat het zo lang mogelijk meegaat.

Hier vind je de beste tips om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je badkleding:

Hoe ouderhoud je badkleding?
Wissel je badkleding af als je dagelijks zwemt. Het elastaan heeft tijd nodig om weer in zijn oorspronkelijke vorm te komen.

Wees voorzichtig waar je rond het zwembad gaat zitten. Harde en ruwe oppervlakken veroorzaken pilling en kunnen de stof aantasten. Ga bijvoorbeeld op je handdoek zitten.

Ga niet te lang in een bubbelbad. De hitte zorgt ervoor dat de stof sneller verkleurt en breekt het elastaan af waardoor je badkleding sneller zijn vorm verliest.

Wikkel je badkleding na het zwemmen niet in een handdoek. Hierdoor blijven alle chemicaliën in je badkleding zitten tot je het er weer uit haalt.

Bewaar je badkleding niet in een plastic zak. Dit bevordert de groei van schimmels en bacteriën waardoor er eerder slijtage optreedt.

Hoe reinig je badkleding?
Spoel je badkleding na gebruik onder de douche. Was het bij thuiskomst direct met de hand in koud water met een mild wasmiddel zodat eventuele chemicaliën het materiaal niet aantasten.

Zorg ervoor dat je de badkleding na ieder gebruik wast omdat opeenhoping van chloor en/of zonnebrandcrème het materiaal kan aantasten.

Wassen in de wasmachine kan de stof aantasten en pilling veroorzaken. Daarnaast kunnen voorgevormde cups vervormen.

Gebruik geen wasverzachter.

Wring je badkleding niet uit, dit kan de vezels beschadigen. Leg het in plaats daarvan plat te drogen.

Hoe droog je badkleding?
Droog je badkleding binnen of in de schaduw en vergeet niet om het plat weg te leggen zodat het niet uitrekt of zijn vorm verliest.

Drogen in direct zonlicht kan ervoor zorgen dat de badkleding snel zijn kleur en elasticiteit verliest.

Machinaal drogen wordt niet aanbevolen. De hitte zal de elasticiteit van de stof verminderen.